Berguedà

El Berguedà és una comarca plena de contrastos en la que natura i cultura convergeixen per oferir un entorn únic. Ela amants de la natura poden gaudir de les muntanyes del Pedraforca i la Serra del Cadí Moixeró tot coneixent el Parc Natural Cadí-Moixeró (un dels més grans de Catalunya). O fins i tot poden fer activitats aquàtiques al l’embassament de la Baells. Gaudint d’un ampli ventall d’activitats que van des de senderisme, l’escalada o natació en aigües obertes; ja sigui de forma lliure o acompanyats d’un guia especialitzat.

D’altra banda aquells que optin per a conèixer la cultura berguedana podran visitar els múltiples elements patrimonials i museus del Berguedà, coneixent com eren aquestes terres fa 65 milions d’anys visitant el Jaciment Paleontològic de Fumanya, conèixer com qui eren i com vivien els càtars al Centre Càtar de Bagà o fins i tot entrar a dins d’una mina de carbó en tren al Museu de les Mines de Cercs. 

Finalment, només ens queda recordar gaudir de la gastronomia i els plats típics berguedans, una cuina típica de muntanya en la que els bolets són el producte estrella.